В РФ пригрозили обмежити поставки сільськогосподарської продукції країнам Заходу

П'ятниця, 1 квітня 2022, 10:22

Заступник секретаря Ради безпеки Росії і експрезидент Дмитрій Медведєв пригрозив у п’ятницю, що Росія може обмежити поставки сільськогосподарської продукції "недружнім" країнам на тлі санкцій Заходу, запроваджених проти Москви через війну в Україні.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі, пише "Європейська правда".

Україна домовляється з Румунією про експорт своєї агропродукції через порт Констанци

Він заявив, що хотів би окреслити "деякі прості, але важливі моменти щодо продовольчої безпеки в Росії", враховуючи введені санкції.

"Поставлятимемо продовольство та сільгоспкультури тільки нашим друзям (благо їх у нас багато, і знаходяться вони зовсім не в Європі і не в Північній Америці). Продаватимемо і за рублі, і за їхню національну валюту в узгоджених пропорціях… Не постачатимемо наші продукти та сільськогосподарську продукцію нашим ворогам. І купувати у них нічого не будемо", - написав він.

Напавши на Україну, Путін створив "глобальну продовольчу кризу" - США

Медведєв додав, що Росія заборонила більшість західного імпорту продовольства в 2014 році, коли вона анексувала Крим, але зараз може розширити цей список.

Багато іноземних компаній, наприклад, виробники шоколаду, минулого місяця припинили продаж своїх товарів у Росії.

Російська агресія вже  призвела до критичного дефіциту продовольства в Україні, а наслідки "глобальної продовольчої кризи" відчують у всьому світі, заявила раніше заступниця держсекретаря США Венді Шерман.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: