У Румунії на звалищі знайшли викинуті угорські бюлетені, надіслані виборцями поштою

фото
П'ятниця, 1 квітня 2022, 19:29

Мішок, наповнений порваними та частково згорілими угорськими виборчими бюлетенями, був знайдений на звалищі неподалік румунського міста Тиргу-Муреш.

Про це пише угорське видання Telex, повідомляє "Європейська правда".

Велика кількість виборчих бюлетенів для майбутніх виборів в Угорщині була виявлена ​​в середу на сміттєзвалищі біля дороги у напрямку Тиргу-Муреш. Пустир використовувався як незаконне звалище, а бюлетені, деякі з яких було спалено, було знайдено у мішку серед купи будівельного сміття.

 

Анонімний читач зателефонував журналісту місцевого сайту, щоб повідомити про те, що він знайшов на околиці міста, і навіть надіслав кілька фотографій. Після того, як журналіст виїхав на місце та зробив кілька фотографій, стало зрозуміло, що ці бюлетені вже заповнені, а в деяких із них також добре видно, за кого голосували.

На одному з них можна побачити хрестик, який означає голосування за об'єднану опозицію, а на іншому виборець віддав свій голос за партію Mi Hazánk. Ймовірно, це бюлетені тих, хто голосував поштою.

 

Журналіст повідомив про знахідку у поліцію. Поки що немає інформації про те, як і за яких обставин цей мішок опинився на сміттєзвалищі, так само як і кількість бюлетенів, які в ньому перебувають.

Поліція зібрала знайдені бюлетені, вони будуть використані як речові докази.

Видання зазначає, що голоси, зібрані в Секлерському районі, відправляються до Генерального консульства Угорщини у Меркуря-Чуку, а звідти консульським кур'єром переправляються до Угорщини.

У консульстві заявили, що щодня у Тиргу-Муреші збирається від 2 до 3 тисяч голосів поштою, і досі не було збоїв у їхньому транспортуванні. Посилка була відправлена ​​з їхнього офісу в середу вранці, але вони отримали підтвердження, що вона прибула без проблем.

Читайте також - Угорщина проти України та ЄС: як вибори остаточно перетворили Орбана на союзника Росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: