Україна вже отримала від союзників комплектуючі для бойових літаків - Пентагон

додано
Вівторок, 19 квітня 2022, 23:19

Оновлено: Повітряні сили Збройних сил Україні підтвердили, що отримали від союзників запчастини та комплектуючі для літаків - але не нові літаки, як зрозуміли журналісти зі слів речника Пентагону.

Україна вже отримала з інших країн допомогу, що дозволила збільшити кількість військових літаків на озброєнні ЗСУ.

Як повідомляє "Європейська правда" таку заяву речника Пентагону Джона Кірбі цитує CNN.

Він уточнив, що йдеться про допомогу, яку Україна отримала не від Сполучених Штатів.

 "Я хочу сказати, не вдаючись у деталі щодо того, що надають інші країни, що вони (українці)  отримали додаткові платформи, а також деталі, щоб дозволить збільшити свій флот, розмір авіапарку. Я думаю, що на цьому варто зупинитися", – заявив Кірбі.

У відповіді на запитання журналіста речник уточнив, що в цьому випадку від словом "платформи", має на увазі "літаки", не надавши деталей щодо цієї передачі. "Вони (українці) вже отримали нові літаки та запчастини, щоби підняти у повітря більше літаків", - додав він.

В трансляції прес-конференції Джона Кірбі присутня також наступна фраза: "В Україні вже зараз більше бойових літаків, аніж було два тижні тому". У ній йдеться про ремонт літаків ЗСУ наданими запчастинами.  

Нагадаємо, вантажі з останнього пакету допомоги від США вартістю 800 мільйонів доларів вже почали надходити в Україну, включаючи більш важке обладнання, як-от 11 вертольотів Мі-17, 18 155-мм гармат-гаубиць і ще 300 безпілотників Switchblade.

Як повідомив чиновник Пентагону, очікується, що у найближчі 24 години до Європи прибудуть ще сім рейсів з безпековою допомогою США для України.

Також, за словами президента Джо Байдена, Сполучені Штати направлять більше артилерії в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.