Глава МЗС Румунії: Україна має перемогти у війні з РФ, і я впевнений, що це станеться

П'ятниця, 22 квітня 2022, 16:49

Міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску заявив, що Україна має перемогти у війні з Росією, і він переконаний, що це станеться.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Digi 24.

Після зустрічі з українським колегою Дмитром Кулебою міністр заявив, що Румунія підтримує європейські прагнення України.

"Ми єдині з українським народом. Загиблі в Україні - це наші брати і сестри, наші батьки і наші діти. Ці злочини не повинні залишатися безкарними, і Румунія підтримує міжнародне розслідування дій Росії", - сказав Ауреску.

"Ми також оперативно відреагували з початку російського вторгнення, щоб надати допомогу українським біженцям. Зараз у нас в Румунії понад 100 000 біженців. Ми підтримали дітей, ми відкрили ринок праці, ми запропонували безкоштовний транспорт, можливість студентам та учням навчатися тут. До всіх громадян України в Румунії ставитимуться належним чином", – заявив він.

"Допомога, надана цим людям, у тому числі тим, хто залишився в Румунії, становила понад 63 мільйони євро, що складається з безкоштовного доступу до медичних послуг, освіти, а також заходів підтримки дітей, забезпечення безкоштовного транспорту по території Румунії, відкриття ринку праці", – уточнив Ауреску.

"Україна має перемогти у цій війні, і я переконаний, що вона переможе", – наголосив румунський міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон сьогодні визнав, що існує "реалістична можливість" перемоги російських сил у вторгненні в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.