Прем’єр Британії визнав реалістичною можливість перемоги РФ в Україні

П'ятниця, 22 квітня 2022, 15:26

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон сьогодні визнав, що існує "реалістична можливість" перемоги російських сил у вторгненні в Україну.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Sky News.

Звертаючись до повідомлень західних розвідок про те, що Росія може досягти успіху в ході війни в Україні, Джонсон сказав: "Сумно те, що це реалістична можливість".

"У Путіна величезна армія, у нього дуже важке політичне становище, тому що він зробив катастрофічну помилку. Єдиний варіант, який у нього зараз є, — це продовжувати намагатися використовувати свій жахливий підхід, очолюваний артилерією, щоб спробувати знищити українців" - заявив він.

"Зараз він дуже близький до того, щоб убезпечити наземний коридор у Маріуполі. Боюся, що на даному етапі ситуація непередбачувана. Ми повинні бути реалістичними щодо цього" - додав Джонсон.

Виступаючи під час пресконференції в Нью-Делі, британський прем’єр сказав, що українці проявили "неймовірний героїзм" під час війни і "незалежно від того, яку військову перевагу" має Путін, він не зможе "перебороти дух українського народу".

Прем'єр-міністр також заявив, що Британія направить більше артилерії до українських військ і підтвердив, що британське посольство відновить роботу в українській столиці.

Раніше президент Євроради Шарль Мішель заявив, що Україна точно переможе у війні з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.