Британський уряд оцінив наслідки санкцій проти РФ

Неділя, 24 квітня 2022, 22:44

Санкції проти РФ коштуватимуть економіці Великої Британії 6 мільярдів фунтів стерлінгів протягом дев'яти років.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на The Telegraph, такі дані містяться у звіті, підготовленим МЗС Великої Британії. Звіт має досадити негативний ефект санкцій на британську економіку.

 "Метою цих санкцій було стримувати розвиток російського військово-промислового комплексу та стратегічно важливих секторів, а ці нові заходи спрямовані на подальше обмеження стратегічних та економічних можливостей Росії",- говориться у звіті.

Як зазначається, найбільшого удару зазнає британська індустрія предметів розкоші. Згідно з аналізом уряду, компанії в цьому секторі до 2030 року знизять прибутки на £881,7 млн.

Згідно з аналізом, загальна вартість товарів, експортованих до Росії, на яку поширюються санкції, становила 775,9 млн фунтів стерлінгів у 2021 році. Це становило 27,9% усього експорту Великої Британії до Росії того року.

Експорт предметів розкоші, що охоплюються заходами, оцінювався в 766,5 млн фунтів стерлінгів, або 27,6% торгівлі товарами з Росією.

Очікується, що прибуток обчислювальної індустрії становитиме 4,1 млн фунтів стерлінгів, тоді як компанії, що експортують нафтопереробні товари та технології, зазнають 6,7 млн ​​фунтів стерлінгів.

Урядові дані також припускають велику кількість додаткових витрат на супутні товари, такі як страхування, що продаються разом із товарами.

Разом із тим, у статті відзначається, що дії уряду підтримують майже всі британські компанії, навіть індустрія предметів розкоші, що постраждає найбільше.

Нагадаємо, у МЗС Великої Британії раніше оголосили, що не припинять підтримку України до її перемоги та поразки Путіна.

А раніше прем’єр-міністр Борис Джонсон оголосив, що Британія надасть Україні більше артилерійської зброї, оскільки конфлікт з Росією переходить у нову фазу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: