Артилерія і протикорабельні рішення: Джонсон розкрив нові кроки підтримки України

Вівторок, 19 квітня 2022, 22:51

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив у вівторок, що його країна шукає способи поставити Україні протикорабельні ракети, зокрема, розглядає можливість встановити свої ракети Brimstone на транспортні засоби.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Джонсон відповідав на запитання, яке протикорабельне озброєння Велика Британія планує відправити в Україну, щоб захистити її від російського вторгнення.

У Британії планують передати Україні ракетні установки Stormer – ЗМІ

"Одна із систем, яку ми розглядаємо… полягає в тому, щоб подивитися, чи зможемо ми встановити кілька ракет Brimstone на задню частину технічних засобів (транспортних засобів), щоб подивитися, чи це буде працювати", - сказав він.

Він також повідомив, що розглядаються інші варіанти.

Ракети Brimstone раніше використовувалися британськими військами в Лівії та Сирії та зазвичай запускаються з реактивних літаків. Їх виробник, компанія MBDA, стверджує, що їх можна використовувати проти наземних і морських цілей, як швидко рухаються.

Джонсон також заявив, що Британія надасть Україні більше артилерійської зброї, оскільки конфлікт з Росією переходить у нову фазу.

Росія заборонила в’їзд Джонсону та більшості ключових посадовців Британії

"Це стане артилерійським конфліктом, їм потрібна підтримка з більшою кількістю артилерії, це те, що ми будемо їм надавати... на додаток до багатьох інших форм підтримки", - сказав Джонсон депутатам.

У вівторок прем’єр  Канади Джастін Трюдо заявив, що його держава направить в Україну важку артилерію.

Його заява прозвучала незадовго після того, як Джо Байден підтвердив, що Сполучені Штати направлять більше артилерії в Україну.

У вівторок лідери окремих країн НАТО, Європи, а також Японії провели віртуальну зустріч щодо війни в Україні, яку організував президент США Джо Байден. На зустрічі лідери домовились про подальшу підтримку України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: