Придністров’я стверджує, що Україна запустила безпілотники на склад боєприпасів і відкрила вогонь

Середа, 27 квітня 2022, 11:05

Так зване "МВС" невизнаного Придністров’я заявило, що з боку України у напрямку села Колбасна, де розташований великий склад боєприпасів, були здійснені обстріли.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву придністровського так званого "МВС".

Відомство невизнаної республіки стверджує, що минулої ночі в небі над селом Колбасна помітили кілька дронів, які нібито запустили з території України.

США стежать за ситуацією в невизнаному Придністров’ї

"Вранці 27 квітня, о 8:45, з української сторони у напрямку придністровського населеного пункту Колбасна були зроблені постріли. Інформація про постраждалих наразі не надходила", - стверджується у повідомленні.

Перед цим придністровські телеграм-канали повідомили про стрілянину у районі складів біля села Колбасна.

У селі Колбасна біля українського кордону розміщений склад з боєприпасами, де, за ​​різними оцінками, може бути від 19 до 21,5 тисяч тонн боєприпасів: снарядів, бомб, мін, гранат, патронів. 

Більшість боєприпасів туди завезли після виведення радянських військ з колишньої Німецької Демократичної Республіки (НДР), Чехословаччини та інших європейських країн. Значна частина їх недієздатна.

Склад охороняють російські війська, які перебувають у регіоні вже 30 років, незважаючи на заклики Кишинева залишити територію.

Глава невизнаного Придністров'я заявив, що "сліди терористичних атак ведуть в Україну"

Нагадаємо, 25 квітня вдень сталися вибухи у будівлі "міністерства держбезпеки" у Тирасполі, а наступного дня підірвали вежу телетранслятора

Глава невизнаного Придністров'я Вадим Красносільський заявив, що, за попередніми даними, "сліди терористичних атак ведуть в Україну".

В МЗС України висловили стурбованість у зв’язку зі спробами загострити безпекову ситуацію в Придністровському регіоні Молдови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.