У Придністров'ї повідомили про вибухи у будівлі "міністерства держбезпеки" у Тирасполі

фото, відео
Понеділок, 25 квітня 2022, 18:53

У самопроголошеному Придністров'ї заявили про вибухи біля будівлі "міністерства держбезпеки" (МДБ) у Тирасполі.

Про це пише "Європейська правда".

Придністровський Телеграм-канал "Перший Придністровський" наводить фото, на якому видно пошкоджену будівлю МДБ, а також вибито вікна в сусідньому будинку.

 

Також на одній із фотографій на землі лежить тубус, можливо, від РПГ, з якого було зроблено постріл. За даними очевидців, на яких посилається телеканал, було чути кілька вибухів.

Дорогу поблизу будівлі МДБ у Тирасполі перекрито. На місці працюють поліція, швидка, рятувальники.

 

Видання Newsmaker повідомляє, що "міністерство внутрішніх справ" Придністров'я підтвердило інформацію про вибухи. Повідомляється, що близько 17:00 сталося кілька вибухів у будівлі міністерства держбезпеки.

"Вибито вікна на верхніх поверхах. Із приміщень валить дим. Прилегла територія оточена працівниками міліції. На місці — слідчо-оперативна група, сапери, пожежники, лікарі швидкої допомоги та спеціалісти інших екстрених служб. За попередніми даними, постріли були зроблені з РПГ. Постраждалих немає", - йдеться у повідомленні придністровського МВС.

У понеділок в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили, що "не бачать" ризиків ескалації у Придністров’ї та прагнуть мирного вирішення питання.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вважає можливим напад Росії на Молдову, але не навів доказів на підкріплення цього твердження.  

Як відомо, у Придністров’ї – окупованій частині Молдови – розміщуються військові підрозділи РФ, які від 2014 року не мають стабільного сполучення з Росією та не мають постачання.

Читайте також - "Молдовська загроза": чи можливий напад РФ на Україну з території Придністров’я

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.