Лавров відхрестився від погроз ядерною зброєю і каже, що це НАТО воює з Росією

Субота, 30 квітня 2022, 10:51

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров заявив, що РФ нікому не погрожує ядерною зброєю та не вважає, що воює з НАТО.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю саудійському телеканалу Al-Arabiya.

Лавров заявив, що Росія не погрожувала застосуванням ядерної зброї, коли він казав про можливість ядерної війни

США не бачать загрози застосування Росією ядерної зброї попри риторику Кремля

"Ми ніколи не гралися такими небезпечними речима. Ми усі повинні наполягати… що ніколи не може бути ядерної війни. Але щоб забезпечити, що так буде, Захід має дисциплінувати спікерів таких як наші українські і польські колеги, які не бачать небезпеки у грі такими заявами", - сказав Лавров. 

Він заявив також, що не Росія вважає, що перебуває у стані війни з НАТО, а навпаки. 

"На жаль, здається, це НАТО вважає, що воює з Росією. Лідери країн НАТО і ЄС, багато з них, у Британії, США, Польщі, Франції, Німеччині, і головний дипломат ЄС грубо, публічно і постійно кажуть "Путін має програти, Росія має зазнати поразки". Коли хтось використовує таку термінологію, то мабуть вважає себе у стані війни з тим, кому бажає поразки", - сказав глава МЗС РФ. 

Він заявив, що Росії відомі маршрути постачання зброї до України і ці вантажі РФ вважає "справедливими цілями спецоперації", щойно вони заїздять на територію України. 

Як повідомлялося, Лавров у спілкуванні зі ЗМІ також заявив про те, що Молдову "затягують у НАТО" і це "не на користь її безпеці".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.