Обов'язок, який не приносить задоволення – Макрон виправдовується за розмови із Путіним

Субота, 9 квітня 2022, 00:06

Президент Франції назвав корисними свої переговори з Владіміром Путіним та вчергове розкритикував  польського прем’єра Матеуша Моравецького.

Як повідомляє "Європейська правда, такі заяви Емануель Макрон зробив в інтерв’ю La Parisien.

"Кожна дискусія цинічна, вона ніколи не приносить задоволення", - заявив Макрон, додавши, що вважає своїм "обов'язком" підтримання діалогу із  російським президентом.

Макрон впевнений – такі розмови рано чи пізно допоможуть досягти мирну угоду. Щоправда, президент Франції уточнює, що не не бачить можливості "виходу" з стану війни щонайменше до "середини травня". 

"Переговори з Путіним не марні, але корисні для підготовки до завтрашнього дня", - додає Макрон.

Одночасно президент Франції вчергове піддав надзвичайно різкій критиці прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, назвавши його "правим екстремістом-антисемітом, який обмежує ЛГБТ".

"Моравецький перебуває під слідством на європейському рівні, оскільки він свавільно звільнив багатьох суддів", –додає Мокрон. Він повторює своє звинувачення, що критика Моравецього на його адресу є спробою допомогти Марін Ле Пен на президентських виборах.

Нагадаємо, 4 квітня  Моравецький гостро розкритикував Макрона за часті розмови із Владіміром Путіним.

"Пане президенте Макрон, ви скільки раз розмовляли з Путіним, і чого ви досягли? Ми не дискутуємо, не домовляємося зі злочинцями, адже зі злочинцями треба боротися… Ніхто не вів перемовини з Гітлером. А ви би вели переговори з Гітлером, зі Сталіним, з Пол Потом?", – звернувся до Макрона додав глава уряду Польщі.

Макрон вважає таку заяву Моравецького "необґрунтованою" і "скандальною".

Більш того – він вважає її втручанням у хід президентських виборів на користь ультраправої кандидатки Марін Ле Пен.

"Ці коментарі є і безпідставними, і скандальними, але вони мене не дивують",- заявив  Макрон. Він пояснює їх тим, що Матеуш Моравецький, є представником "крайньої правої партії" , а тому він "втручається у французьку політичну кампанію" на користь  Ле Пен.

Нагадаємо, за 5 днів до першого туру президентських виборів у Франції Марін Ле Пен вдалося різко скоротити розрив від чинного президента Еммануеля Макрона. У випадку проходження у другий тур, Макрон матиме лише незначну перевагу над Ле Пен – 53% проти 47%.

Про перебіг президентських виборів можна почитати у статті  Російський удар по Макрону: чому у французькі вибори повернулася інтрига

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.