Кулеба: не бачимо сильної позиції НАТО як організації

Вівторок, 10 травня 2022, 16:05

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна від початку війни не бачить "активної і сильної позиції НАТО" як організації. 

Про це він сказав у вівторок на брифінгу в Києві, повідомляє "Європейська правда".

Кулеба додав, що наразі не отримав запрошення на неформальний саміт міністрів закордонних справ НАТО у Берліні 14-15 травня. У разі отримання запрошення глава МЗС планує взяти участь у зустрічі.

"Мені здається в принципі дивно обговорювати в НАТО будь-які безпекові проблеми євроатлантичного простору без України з огляду на об’єктивну ситуацію. Ми залишаємо це рішення за Альянсом, це їхня внутрішня справа", - сказав Кулеба.

Він додав, що наразі не має високих очікувань від цієї зустрічі. 

"З самого початку війни ми бачимо дуже активну роль окремих союзників НАТО або їхніх груп, які вони формують, але ми не бачимо активної і сильної позиції Альянсу в цілому як організації. 

Ще раз наголошу: майбутнє Європи і євроатлантичного простору вирішується на українських фронтах. Будь-хто, хто намагається применшити цей факт, робить велику шкоду європейській і євроатлантичній безпеці", - зазначив Кулеба.

Кулеба також заявив, що якщо Угорщина не підтримує нафтове ембарго ЄС щодо Росії, то своїми діями вона підіграє агресору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.