Кулеба: аргументи Угорщини проти нафтового ембарго надумані

Вівторок, 10 травня 2022, 15:40

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що якщо Угорщина не підтримує нафтове ембарго ЄС щодо Росії, то своїми діями вона підіграє агресору.

Про це Кулеба заявив на пресконференції у Києві у вівторок, повідомляє "Європейська правда".

"Всі зволікання з ухваленням шостого санкційного пакета є абсолютно неприпустимим. Всі аргументи про те, що нафтове ембарго у тому вигляді, в якому воно було запропоноване до ухвалення, зруйнує економіку Угорщини чи будь-якої іншої країни є надуманими. ЄС запропонував гнучкий механізм запровадження нафтового ембарго, який якраз і враховує інтереси всіх держав-членів", - зауважив міністр. 

Україна дуже сподівається, що найближчими днями рішення буде знайдене.

"Якщо його не буде знайдено, то нам всім залишиться зробити тільки один висновок: що Угорщина своєю непоступливою позицією просто підіграє Російській Федерації у її намаганнях зберегти нафтовий ринок Європейського Союзу", - додав Кулеба. 

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила в понеділок, що вона досягла прогресу в переговорах з Віктором Орбаном щодо питання ембарго.

Вона особисто приїздила до Будапешта з метою домовитися з Угорщиною про підтримку нафтового ембарго проти Росії у шостому пакеті санкцій ЄС.

Угорщина, яка дуже залежить від російської нафти і газу, категорично проти нафтового ембарго у пакеті санкцій, навіть з винятками для Будапешта та декількох інших країн, яким найскладніше змінити постачальника.

9 травня глава МЗС Петер Сійярто заявив, що Угорщина не підтримає санкційний пакет

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.