Прем'єрка Фінляндії пояснила необхідність вступу до НАТО

Середа, 11 травня 2022, 15:25

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що якщо її країна зробить історичний крок і подасть заявку на вступ до НАТО, це буде зроблено для безпеки її громадян, а також зміцнить міжнародне співтовариство.

Про це Марін сказала після зустрічі з прем'єр-міністром Японії в Токіо, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

"Я повідомив прем'єр-міністру Кісіда про наші плани подати заявку на членство в НАТО", - сказала Марін на пресконференції після зустрічі двох лідерів у Токіо.

"Якщо Фінляндія зробить цей історичний крок, це заради безпеки наших громадян. Вступ до НАТО зміцнить усю міжнародну спільноту і відстоюватиме наші спільні цінності", - додала вона.

Марін також заявила, що дії Росії в Україні, які Москва називає "спеціальною військовою операцією", відкрито порушують міжнародне право та статут ООН.

"Війна Росії проти України змінила не тільки обстановку європейської безпеки, а й обстановку глобальної безпеки", - сказала Санна Марін.

Очікується, що у середу 12 травня президент Фінляндії Саулі Нііністьо оголосить, чи подасть його країна, яка має протяжний кордон із Росією, заявку на вступ до НАТО. 

За даними ЗМІ, Фінляндія та Швеція можуть подати свої заявки на вступ до Північноатлантичного Альянсу вже наступного тижня.

Читайте також: Росія програє Балтику: що змінить вступ до НАТО Фінляндії та Швеції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: