Грузинська влада стверджує, що гарантує неможливість нової війни з РФ

П'ятниця, 13 травня 2022, 17:52

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі готовий гарантувати, що нової війни з Росією не буде.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Эхо Кавказа, таку заяву голова уряду Грузії зробив під час поїздки до регіону Гурія.

"Ми даємо населенню гарантії, що в країні буде довгостроковий мир, що жодного другого фронту, жодної війни не буде. Навпаки, буде розвиток, будівництво та мир", – сказав Іраклій Гарібашвілі.

"Для всіх громадян важливо, щоб у країні був мир та стабільність. Це є основою основ. Без цього у країні нічого не буде. Наша країна, наш народ, можна сказати, вже тричі воювали із Російською Федерацією. Починаючи з 90-х, потім внутрішня, громадянська війна, ми пережили тисячу бід, потім – "серпнева війна", яка мала руйнівні наслідки і призвела до окупації наших територій, що триває досі", – додав він.

При цьому можливість нової війни він пов’язує із діяльністю грузинської опозиції, яку він називає "внутрішніми ворогами".  "Але, звісно, ​​наш уряд цього не допустить",- резюмує Гарібашвілі.

Нагадаємо, після російського вторгнення відносини України та Грузії різко загострилися через небажання засуджувати дії РФ та приєднуватися до санкцій. 

Додатково відносини між країнами загострив новий конфлікт через можливий транзит територією Грузії для армії РФ.

У Головному управлінні розвідки України заявили, що мають інформацію, що росіяни налагоджують канали контрабанди підсанкційних товарів через грузинську територію. У Грузії таке звинувачення назвали абсурдним і безпідставним.

На початку квітня Дмитро Кулеба повідомляв, що чекає від Грузії доказів, що вона не допомагає Росії обходити санкції. 

Крім того, колишній посол США у НАТО і колишній спецпредставник США в Україні Курт Волкер заявив, що Грузія більше не є регіональним лідером, і на Заході з надією очікують нових виборів у країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.