McDonald's оголосив про вихід з Росії та продаж бізнесу

Понеділок, 16 травня 2022, 13:21

Американська компанія McDonald's заявила, що розпочала процес продажу свого російського бізнесу, який включає 850 ресторанів, у яких працює 62 000 людей.

Про це пише Bloomberg, повідомляє "Європейська правда".

Гігант швидкого харчування вказав на гуманітарну кризу, викликану війною, заявивши, що тримати свій бізнес у Росії "недоцільно і не відповідає цінностям McDonald's".

На початку березня компанія оголосила, що тимчасово закриває свої ресторани в Росії, але продовжуватиме платити зарплатню співробітникам. У понеділок вона заявила, що буде прагнути, щоб російський покупець найняв цих працівників, і платитиме їм до завершення продажу.

Генеральний директор Кріс Кемпчинський сказав, що "відданість і лояльність McDonald's" співробітників і сотень російських постачальників ускладнюють рішення про вихід.

"Однак у нас є прихильність до нашої глобальної спільноти і ми повинні залишатися непохитними у своїх цінностях і наша відданість нашим цінностям означає, що ми більше не можемо підтримувати арки, які там сяють", — сказав Кемпчинський.

McDonald’s повідомила, що планує почати демонтаж золотих арок та інші символи та вивіски з назвою компанії. Компанія заявила, що збереже свої торгові марки в Росії.

Перший в Росії McDonald's відкрився у центрі Москви більше трьох десятиліть тому, незабаром після падіння Берлінської стіни. Це був потужний символ послаблення напруженості між Сполученими Штатами та Радянським Союзом у часі холодної війни.

Ресторани McDonald's в Україні закриті, але компанія заявила, що продовжує виплачувати повну зарплату своїм співробітникам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.