У Фінляндії почали продавати "НАТО-пиво" 

Понеділок, 16 травня 2022, 19:57

Процес вступу Фінляндії до НАТО вплинув на пивоварів - крафтова пивоварня Olaf Brewing із Савонлінни випустила на ринок пиво, назва та оформлення якого перегукується з атрибутикою Північноатлантичного альянсу. 

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Yle.

Новий напій отримав назву Otan Olutta. З одного боку, це перекладається з фінської як "Візьму пива", з іншого – otan можна розглядати як анаграму NATO, а по-третє – французькою мовою абревіатура NATO звучить як OTAN.

 

"НАТО-пиво" надійшло у продаж 16 травня.

"Раніше ми якось не прагнули висловлюватись на політичні теми. Проте зараз більшість жителів Фінляндії підтримують приєднання країни до НАТО. Тому ми зважилися на такий крок", – прокоментував виконавчий директор пивоварні Петтері В'янттін.

За його словами, ідея назрівала давно, проте остаточно сформувалася після того, як найвище керівництво Фінляндії в неділю ухвалило рішення про подання заяви на вступ до Альянсу.

Не лише громадська думка, а й місце розташування броварні вплинуло на ухвалення рішення. Савонлінна зазнала бомбардувань під час Другої Світової війни.

Швеція подасть заявку на вступ до НАТО

"Ми сподіваємось, що після вступу до НАТО такого ніколи більше не відбудеться ні в нашому місті, ні взагалі у Фінляндії", - сказав директор пивоварні.

За його словами, новий продукт одразу викликав ажіотаж. "НАТО-пиво" закуповують як продовольчі магазини, так і бари та ресторани.

Пивоварня має намір відправити партію нової продукції також до пивного клубу парламенту. 

У планах пивоварні забезпечити пивом Штаб оборонних сил та можливо – канцелярію президента.

Читайте також про те, що змінить для України, а також для європейської безпеки вступ Швеції та Фінляндії в НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: