Британія не планує відправляти військові кораблі в Чорне море, щоб допомогти експортувати зерно

Вівторок, 24 травня 2022, 15:26

Велика Британія не планує відправляти військові кораблі Королівського флоту в Чорне море, щоб допомогти експортувати продовольство з України.

Про це заявив речник уряду, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на The Guardian.

"Підла путінська блокада Одеси перешкоджає доступу їжі до тих, хто її потребує. Ми продовжимо інтенсивно працювати з міжнародними партнерами, щоб знайти шляхи відновлення експорту зерна з України. Однак поки немає планів розгорнути військові кораблі Великої Британії в Чорному морі", - сказав він.

Глава МЗС Литви у понеділок на зустрічі з британською колегою Ліз Трасс запропонував створення військово-морської коаліції для зняття російської блокади з українського експорту зерна через Чорне море.

Міністр припустив, що військово-морська операція з супроводу — не під егідою НАТО — могла б захистити кораблі із зерном, коли вони прямують через Чорне море та повз російські військові кораблі.

Трасс сказала, що Британія хотіла б, щоб британські військово-морські кораблі приєдналися до ескорту, якщо вдасться вирішити практичні питання, включаючи розмінування та надання Україні більшої дальності зброї для захисту гавані від нападу Росії.

Як повідомлялося раніше, Кремль звинуватив Україну і Захід у створенні глобальної продовольчої кризи.

Країни Групи семи обговорюють між собою, як можливо розблокувати експорт зерна з України, а ЄС вже запропонував план підтримки експорту української сільськогосподарської продукції. 

В уряді Німеччини заявили, що працюють над створенням "зернового залізничного мосту" з Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: