Байден закликав Конгрес скоріш затвердити виділення $33 млрд для допомоги Україні

Вівторок, 3 травня 2022, 23:56

Президент США Джо Байден закликав Конгрес "швидко" прийняти пакет військової, економічної та гуманітарної допомоги Україні на суму $33 млрд.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на CNN, таку заяву Байден зробив під час відвідання заводу  Lockheed Martin у Трої, штат Алабама, на якому випускають Javelin.

 Байден називає цей законопроект "імперативом національної безпеки".

Також президент США зазначив, що наразі весь  світ перебуває у битві між автократією та демократією, а тому  нинішня війна РФ проти України є "переломним  моментом в історії".

Через це Джо Байден окремо подякував співробітникам заводу, зазначивши, що вони та їхня продукція  ведуть "першу справжню битву", щоб визначити, чи може демократія досягти успіху.

"Кожен працівник у цьому закладі та кожен американський платник податків безпосередньо вносять свій внесок у справу свободи, і це те, чим ми всі можемо пишатися", – зазначає Джо Байден.

Нагадаємо, минулого тижня Байден попросив у Конгресу $33 млрд для України, з них понад 20 млрд – на військову допомогу. Показово, що частина з цих коштів буде бути залучена завдяки продажу арештованого майна російських олігархів.

 Спікер Палати представників США розраховує на швидке схвалення $33 млрд для України.

Читайте також: Новий рівень допомоги США: що змінить для України відкриття ленд-лізу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.