Посольство РФ вимагає від Польщі забезпечити покладання вінка до кінця дня

Понеділок, 9 травня 2022, 16:06

Посольство Росії зажадало у Польщі гарантувати безпеку для того, щоб російський посол міг покласти вінок на варшавському Меморіальному цвинтарі радянських воїнів 9 травня.

Про це йдеться заяві посольства у зв’язку з інцидентом з українськими активістами у Варшаві, повідомляє "Європейська правда".

Посольство РФ назвало "обурливим інцидентом" те, що посла Росії облили штучною кров'ю, коли він хотів покласти вінок на цвинтарі цвинтарі радянських воїнів.

Посольство заявило, що покладанню вінка завадив "натовп хуліганів", у зв’язку з чим за дорученням глави МЗС РФ Сергєя Лаврова посольство висловило "рішучий протест".

Посольство зажадало "протягом дня 9 травня" забезпечити йому можливість для покладання вінка на вказаному цвинтарі "за належних гарантій підтримки громадського порядку та безпеки співробітників російської дипломатичної місії".

У понеділок вранці посол Росії у Варшаві Сергєй Андрєєв прибув до кладовища радянських воїнів, щоб покласти вінок. Однак його оточили українські активісти, виникла сутичка, у результаті якої посла облили штучною кров'ю під вигуки "Фашисти!".

Покласти вінок посол у результаті не зміг.

Багато людей прийшли з прапорами України, інші були одягнені в білі простирадла, вимазані "кров’ю", вигукуючи антивоєнні гасла.

Напередодні посольство РФ у Польщі заявило, що "змушене обмежити" формат заходів 9 травня після "валу закликів в інтернеті до протестних акцій аж до фізичного насильства".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: