США обговорювали з Україною можливість завершення війни з РФ шляхом переговорів

Четвер, 16 червня 2022, 17:45

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Вашингтон обговорював із Києвом можливість завершення українсько-російської війни переговорним шляхом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN.

За словами Саллівана, США навмисне "утримувались від публічного висловлювання того, що вони вважають завершенням" війни України та Росії, та не будуть тиснути на Україну, щоб вона пішла на територіальні поступки РФ.

Водночас Вашингтон, додав чиновник, буде продовжувати "підтримку й консультування України щодо того, як вони хочуть підійти до вирішення війни з Росією шляхом переговорів".

"І станом на зараз ця підтримка означає підтримку шляхом стабільного забезпечення зброї та розвідувальних даних", – підкреслив Салліван.

Як раніше повідомляла CNN, посадовці та аналітики у країнах Заходу розглядають три основні сценарії, як далі може розвиватися війна Росії проти України.

Через те, що жоден із них не передбачає вирішальної перемоги України, західні держави почали все активніше говорити про можливість відновлення переговорів Києва і Москви.

У Пентагоні вважають, що Путін вочевидь не відмовився від планів загарбати всю Україну, але не зможе цього досягти. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: