Британія і Німеччина підтримують посилення присутності НАТО в Балтиці

Четвер, 16 червня 2022, 19:36

Міністри оборони Великої Британії та Німеччини в четвер підтримали ідею збільшення військової присутності НАТО до рівня бригади в Литві та Естонії відповідно.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Глава британського Міноборони Бен Воллес заявив, що країна перетворить свої дві бойові групи, розташовані в Естонії, на бригаду шляхом надсилання додаткової кількості військ до країни або збільшення числа військових, що перебувають у бойовій готовності на британській території.

"Гадаю, ви станете свідками того, як ми перетворимо (дві бойові групи) на передову бригаду з більш постійним базуванням на чолі офіцера, що по суті означає, що буде набагато легше швидко змобілізувати повну бригаду", – сказав Воллес у розмові з журналістами.

Аналогічну позицію – щодо створення бригади в Латвії – висловила й міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт.

"Ми зробимо так, щоб була забезпечена присутність цієї багатонаціональної бойової бригади та щоб цю присутність можна було досить швидко посилити додатковою кількістю солдатів. Це – правильний підхід. Стримування через присутність та гарантії боєздатності – за допомогою швидкої підтримки", – цитує Ламбрехт DW.

Зазначимо, що бойова група НАТО складається з близько 1000 військових, тоді як бригади налічують від 3000 до 5000 військових. Таким чином, Альянс у разі втілення планів Лондона й Берліна суттєво посилить присутність у країнах Балтії.

Нагадаємо, учасники саміту Бухарестської дев'ятки, що відбувся минулого тижня в Румунії, виступили за зміцнення присутності НАТО на східному фланзі Альянсу.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда заявив, що країни східного флангу НАТО розраховують на збільшення кількості військ США у цій частині Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: