Угорщина заблокувала реформу корпоративного оподаткування у ЄС

П'ятниця, 17 червня 2022, 16:23

Угорщина не підтримала реформу корпоративного оподаткування у ЄС на цьому етапі та фактично перешкодила укладенню угоди на рівні Євросоюзу.

Про свою незгоду колегам по ЄС у п’ятницю заявив міністр фінансів Угорщини Міхай Варга, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Очікувалось, що угоди в ЄС буде досягнуто в п'ятницю після того, як Польща відмовилася від своїх заперечень проти встановлення мінімального корпоративного податку у розмірі 15% для великих транснаціональних корпорацій.

Але Угорщина виступила в останню хвилину проти та запобігла угоді, яка потребує підтримки всіх 27 держав ЄС.

"Угорщина не може підтримати ухвалення глобальної директиви про мінімальний податок на цьому етапі. Робота ще не готова. Я думаю, що ми маємо продовжувати зусилля з пошуку рішення", - заявив Варга міністрам фінансів на відкритому засіданні.

Угорщина проти впровадження у ЄС глобального мінімального податку на тлі війни в Україні

У жовтні за посередництва Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) майже 140 країн досягли угоди про мінімальну податкову ставку у розмірі 15% для транснаціональних корпорацій.

Угода ускладнить ухилення від сплати податків шляхом реєстрації прибутку в юрисдикціях з низьким оподаткуванням для таких компаній, як Google, Amazon та  Meta.

Окремі країни тепер мають розробити деталі того, як угода буде реалізована.

Угорщина висловила заперечення проти запровадження глобального мінімального податку в ЄС, заявивши, що може підтримати лише пропозицію, яка не ставить у невигідне становище фірми, які працюють в країні.

Крім того, Будапешт вказав на необхідність оцінити ризики для конкурентоспроможності через російсько-українську війну.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: