Міністри закордонних справ ЄС в Люксембурзі обговорять підтримку України

Понеділок, 20 червня 2022, 09:14

У понеділок у Люксембурзі міністри закордонних справ Євросоюзу обговорять подальшу підтримку України у російській агресивній війні.

Про це повідомляє "Європейська правда".

На зустрічі міністри "обмінюватимуться думками щодо загарбницької війни Росії проти України у на тлі спеціального засідання Європейської Ради 30-31 травня 2022 року та ухвалення шостого пакету економічних та індивідуальних санкцій проти Росії", уточнила пресслужба Ради ЄС.

Очікується, що міністри, серед іншого, обговорять шляхи розблокування мільйонів тонн зерна, що застрягло в Україні через блокаду Росією українських портів.

Глави держав та урядів зустрінуться у Брюсселі у четвер та п'ятницю. Вони розглянуть питання надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

17 червня Єврокомісія оприлюднила висновки за заявками на вступ до ЄС України, Молдови та Грузії, рекомендувавши надати першим двом статус кандидата.

Водночас для України прописали сім вимог, які вона має виконати, щоб не втратити новий статус і просуватися до наступного етапу процедури.

Детальніше про це - у відеопоясненні ЄвроПравди, а також у статті Кандидат авансом: 7 вимог, які має виконати Україна, щоб ЄС не скасував її новий статус.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: