ЄС відповів, що може змусити його змінити санкційну політику щодо Росії

Вівторок, 21 червня 2022, 13:26

Європейська комісія наполягає, що санкції проти Росії, запроваджені через війну проти України, можуть бути зняті тільки після виведення російських військ з України.

Про це у вівторок на брифінгу заявив речник Єврокомісії Ерік Маммер, повідомляє "Європейська правда".

Маммер відповідав на питання журналіста, чи не думає ЄС переосмислити свою санкційну політику у зв’язку з тим, що антиросійські санкції шкодять і самому Євросоюзу та ускладнюють кліматичну боротьбу.

"Єдина річ, здатна змінити мислення ЄС щодо санкцій, - це факт, що Росія виведе своїй війська з України і зупинить війну. Тому що це є причиною шести запроваджених пакетів санкцій проти Росії. ЄС завжди був дуже чіткий щодо того, що свобода варта того, щоб витримати трохи болю в Європі, аби підтримати українців у досягненні їх мети - відновлення територіальної цілісності та суверенітету", - зазначив речник Єврокомісії.

Він визнав, що жителі ЄС відчувають наслідки введених санкції, однак підкреслив, що для Росії обмеження болючіші.

"Звичайно, ми всі знаємо, що необхідно сплатити певну ціну у короткостроковій перспективі, щоб досягти довгострокової мети, про яку ми говорили від початку: це погіршити спроможність Росії вести війну в Україні", - сказав Маммер.

"Ми дуже сильно прихильні до стратегії, яку ми здійснюємо, та закликаємо Росію вивести війська з України", - додав Маммер.

Як повідомлялось, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підписав листа для Європейського Союзу з баченням України щодо сьомого пакета санкцій.

Ввести сьомий пакет санкцій Євросоюз закликав і президент Володимир Зеленський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: