"Треба вбити російський експорт": Кулеба розповів про новий санкційний пакет

Середа, 8 червня 2022, 12:16

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підписав листа для Європейського Союзу з баченням України щодо сьомого пакета санкцій.

Про це він повідомив під час спілкування із журналістами, пише "Європейська правда".

"Я сьогодні підписав лист, яким бачить сьомий пакет санкцій Україна… Завдання для ЄС, Групи семи і для інших сторін, які беруть участь у санкційній політиці, дуже прості: потрібно вбити російський експорт", - сказав Кулеба.

Міністр наголосив, що Україна наполягає на якнайшвидшому ухваленні сьомого санкційного пакета.

"Немає жодних підстав зволікати, це наш сигнал Євросоюзу і Групі семи. В основу ми поклали пропозиції групи Єрмака-Макфола: нові секторальні санкції у сфері енергетики, дорожня карта нових персональних санкцій і закриття вже виявлених лазівок для обходу санкцій", - додав він.

Кулеба зазначив, що навіть в нинішньому форматі нафтове ембарго ставить російську владу на лічильник зворотного відліку.

"Повне ембарго, після того, як воно почне діяти, а рано чи пізно це станеться, утворить в російському бюджеті пробоїну на десятки мільярдів доларів", - сказав Кулеба.

Як повідомлялося, з пресрелізу про затвердження шостого пакета санкцій проти Росії на сайті Ради ЄС зникла згадка про обмеження щодо хмарних технологій, на що звернув увагу блогер Антон Швець. Веб-архів показує, що реліз справді був змінений: 3 червня згадка про хмарні технології ще була, а 4 червня вже зникла.

Також хмарні технології не згадуються у рішенні, опублікованому пізніше в Офіційному журналі ЄС.

Нагадаємо, 3 червня Рада ЄС затвердила шостий пакет санкцій проти РФ, у тому числі з частковим нафтовим ембарго та відключенням від SWIFT російського "Сбербанку". Також у рамках шостого пакета затвердили персональні санкції щодо ще 65 осіб та 18 компаній.  

Дивіться також: Ембарго, гроші, Орбан, "патріарх" Кирилл: саміт ЄС, що став переможним для України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.