Прем'єр Грузії: треба вирішити територіальні проблеми, а потім вступати до НАТО

Вівторок, 21 червня 2022, 13:48

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що його країна все ще прагне приєднатися до НАТО, але спочатку повинна вирішити свої територіальні проблеми.

Про це Гарібашвілі заявив під час виступу на економічному форумі у Катарі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Грузия Online".

"Наша мотивація - стати членом НАТО. Це залежить від нашої стратегічної готовності та терпіння. Ми розуміємо, що членство в НАТО залежить не тільки від нашого бажання вступити до НАТО, а для надання Грузії членства між усіма державами-членами Альянсу має бути досягнутий консенсус", - сказав Гарібашвілі.

Молдова і Грузія приєдналися до зустрічі формату "Рамштайн" щодо зброї для України

Він додав, що "ми не наївні, ми розуміємо, що Грузія має територіальні проблеми, які ми повинні спочатку вирішити, а потім уже вступати в НАТО". 

"Така думка наших європейських друзів та друзів щодо НАТО", - додав глава грузинського уряду.

Він наголосив, що політика його уряду полягає у відновленні територіальної цілісності та суверенітету шляхом мирних переговорів. 

"Ми не контактували з (Москвою) з того часу, як прийшли до влади. У нас не було жодних політичних консультацій з 2012 року, існують лише торговельно-економічні відносини", - заявив Гарібашвілі.

Колишній посол США у НАТО і колишній спецпредставник США в Україні Курт Волкер заявив, що Грузія більше не є регіональним лідером, і на Заході з надією очікують нових виборів у країні.

17 червня Єврокомісія відмовила Грузії у наданні статусу кандидата на вступ до ЄС. Комісія заявила, що стан демократії у Грузії не відповідає Копенгагенським критеріям і держава має втілити зміни для здобуття цього статусу.

Читайте також: В очікуванні нової війни: як агресія РФ та конфлікт Тбілісі з Києвом змінили Грузію

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: