Україна отримала перші Panzerhaubitze 2000 від Німеччини

Вівторок, 21 червня 2022, 16:13

Збройні Сили України отримали від Німеччини самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze2000 з підготовленими українськими екіпажами.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у Facebook заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Це вже 6-й вид артилерії 155-мм калібру, який посилює нашу оборону. Наші воїни вже б’ють ворога з допомогою M777, FH70, M109, AHS Krab та Caesar. Відтепер до цього "клубу найкращих" долучився й Ph2000", – зазначив він.

Резніков висловив подяку німецьким партнерам за підтримку, "на збільшення якої ми продовжуємо розраховувати".

Шольц: Німеччина допомагатиме Україні зброєю стільки, скільки потрібно

"Поява Ph2000 – це приклад кооперації на підтримку України. Дуже ціную зусилля моєї колеги - міністра оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт і з задоволенням дякую Нідерландам та Кайсі Оллонгрен", – додав міністр оборони.

Він не уточнив, скільки саме Panzerhaubitze 2000 отримала Україна, але раніше йшлося про передачу семи САУ із підготовленими українськими екіпажами.

Нагадаємо, уряд Німеччини у вівторок опублікував перелік зброї, що готується до передачі Україні – у ньому, зокрема, є 30 самохідних артилерійських установок Gepard, комплекси протиповітряної оборони IRIS-T SLM і бронетранспортери М113.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив зобов'язання Берліна постачати Україні сучасне озброєння. Але в уряді зазначали, що з організаційних причин і проблем безпеки говорити про графіки поставки зброї Україні складно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: