Більшість болгар не хочуть дострокових парламентських виборів

Вівторок, 28 червня 2022, 08:59

Більшість болгар вважають, що країна не повинна проводити четверті парламентські вибори протягом 18 місяців, а новий уряд повинні формувати вже наявні в парламенті сили.

Такими є результати опитування Gallup International Balkan agency, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Зокрема, нових виборів не хочуть 58% опитаних.

Згідно з тим же опитуванням, 41,6% вважають, що уряд було повалено в результаті залаштункового перевороту за участі мафії, хоча 58% не згодні з цим твердженням. Тим часом близько 20% вважають, що Росія скинула уряд Болгарії.

У порівнянні з іншим опитуванням Gallup, проведеним на початку червня, частка людей, які не хочуть проведення дострокових виборів, зросла майже на 17%.

Загалом 59,2% болгар вважають, що ситуація політичної нестабільності є серйозною проблемою для країни, хоча люди розділилися щодо повалення уряду Кирила Петкова.

Хоча трохи більше 48% схвалюють його відхід від влади, ще 50,5% вважають, що це була помилка. Ще 40,3% вважають, що новий уряд має сформувати "Продовжуємо зміни" Петкова, а 18,2% — за урядове формування на чолі з ГЕРБ, найбільшою опозиційною партією на чолі з експрем’єр-міністром Бойком Борисовим.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Болгарії Кирил Петков, уряд якого було відправлено у відставку в результаті вотуму недовіри минулого тижня, знову буде кандидатом на посаду голови Кабміну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.