Прем’єрка Литви: Росія не потребує приводу для загрозливої риторики

Вівторок, 28 червня 2022, 11:55

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте сказала, що не треба дивуватися загрозливій риториці на адресу Литви через питання транзиту до Калінінграда.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

"Російська риторика – це те, до чого ми, напевно, більш-менш звикли. Адже режиму цієї країни не потрібно багато часу, щоб знайти привід для загрозливої риторики", – сказала прем'єр.

Вона прокоментувала і кібератаки, пов'язані з Росією, які призвели до збоїв у роботі деяких держустанов та компаній цього тижня.

За словами Шимоніте, вживаються усі заходи, щоб виправити всі недоліки.

"Робота ведеться 24/7, недоліки усувають, якщо їх знаходять. Установи працюють інтенсивно", - сказала вона, зазначивши, що і кібератаки з боку Росії – не новина для Литви.

"Це не перша кібератака. За час від початку вторгнення Росії в Україну в лютому ми вже бачили ці атаки: вони були і проти України, і проти деяких інших країн, включаючи і деякі литовські відомства. Пізніше інтенсивність атак знизилася, але була активна діяльність з пошуку шпарин в інформаційних системах", – сказала Шимоніте.

Як повідомлялося, Хакерське угруповання Killnet, пов’язане з Росією, в понеділок здійснило масову кібератаку на державні структури й компанії Литви через обмеження нею транзиту до Калінінградської області Росії.

Дивіться також: Вільнюс не йде на поступки РФ навіть під загрозою війни

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: