США змогли зв’язатися з американцем, що потрапив у російський полон в Україні

Вівторок, 28 червня 2022, 19:38

Державний депарамент США поговорив телефоном із 39-річним американцем Александром Дрюке, який у червні потрапив у російський полон під час боїв неподалік від Харкова.

Про це повідомила мати Дрюке Діана Шоу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

За її словами, Дрюке повідомив, що він "у порядку, отримує їжу та воду, має де жити і спати".

"Ми хочемо вірити в усе це, і саме на Росії лежить відповідальність за те, що це було так. Те, що Алекс зателефонував і сказав ці речі, говорить мені, що Росія знає: світ спостерігає, як вони ставляться до (захоплених у полон американців)", – сказала жінка.

Діана Шоу також подякувала президент України Володимиру Зеленському за те, що він відзначив її сина та іншого захопленого в полон побратима й пообіцяв зробити все, щоб визволити їх.

Нагадаємо, позаминулого тижня речник Державного департаменту заявив, що Сполучені Штати мають інформацію про трьох американських добровольців, які зникли під час бойових дій в Україні.

Він додав, що відомство перебуває на зв’язку з рідними двох американців, про зникнення яких в Україні стало відомо раніше – 39 -річного Александра Дрюке і 27-річного Енді Г’юна, які потрапили в полон на Харківщині.

Речник Кремля Дмітрій Пєсков заявив, що Росія "не може нічого гарантувати" щодо долі громадян США, які воювали на боці України і потрапили в полон, та наполягає, що на них не поширюються положення Женевських конвенцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.