"Лукашенко ні на що не впливає": глава МЗС Латвії про участь Білорусі у війні в Україні

Четвер, 30 червня 2022, 18:22

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що Росія і Білорусь у контексті війни в Україні є "одним цілим", і самопроголошений білоруський президент Аляксандр Лукашенко ні на що в ній не впливає.

Про це Рінкевичс сказав у коментарі виданню Zerkalo.io, передає "Європейська правда".

"Якщо чесно, ми вважаємо, що маємо розглядати Білорусь як військовий округ Російської Федерації з початку військової агресії Росії проти України. Ми не вважаємо, що Лукашенко контролює ситуацію і може якось на неї вплинути", – зазначив міністр.

Він уточнив, що Латвія розглядає Білорусь як співагресора у війні з Росією проти України.

"Коли ухвалювалися рішення саміту НАТО щодо зміцнення східного флангу, Білорусь та Росія з військової точки зору розглядалися як одне ціле. І тому ми повинні зміцнити та розширити присутність наших союзників на території Польщі та Литви, Латвії та Естонії", – додав Рінкевичс.

Нагадаємо, днями самопроголошений президент Білорусі Аляксандр Лукашенко заявив, що Захід намагається втягнути його країну у війну в Україні.

На цьому тлі міністерство оборони Білорусі 22 червня розпочало мобілізаційні навчання з військовими комісаріатами Гомельської області, що межує з Україною.

Водночас президент Польщі Анджей Дуда висловив сумнів, що Білорусь офіційно вступить у війну Росії проти України.

Читайте також: Загроза з півночі: що стоїть за військовими приготуваннями Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.