Білорусь почала мобілізаційні навчання на кордоні з Україною

Середа, 22 червня 2022, 11:50

Міністерство оборони Білорусі 22 червня розпочало мобілізаційні навчання з військовими комісаріатами Гомельської області, що межує з Україною.

Про це йдеться у повідомленні білоруського міністерства, пише "Європейська правда".

Навчання відбуватимуться до 1 липня і, згідно з повідомленням, є плановими. Вони проходять під керівництвом начальника головного організаційно-мобілізаційного управління – заступника начальника Генерального штабу Збройних сил.

"Страшні процеси навколо": Лукашенко вважає, що Білорусь може воювати за Західну Україну

Офіційна мета навчань – перевірити готовність військових комісаріатів виконувати завдання щодо призначення.

"Під час проведення навчання відпрацьовуватимуться питання щодо доукомплектування військових комісаріатів шляхом призову військовозобов'язаних запасу. За час перебування на військових зборах із військовослужбовцями проведуть заняття", - йдеться у повідомленні.

У ході навчання передбачено виконання військовими комісаріатами "заходів щодо оповіщення та подання військовозобов'язаних на пункти відправлення до військових частин".

Після формування відповідних команд військовозобов'язані будуть відправлені за місцем проживання, таким чином буде перевірено контрольне сповіщення.

Для проведення оповіщення та збору військовозобов'язаних на пунктах відправки будуть розгорнуті відповідні пункти оповіщення та збору.

Для створення обстановки, наближеної до реальної, під час навчання сплановано участь підрозділів сил спеціальних операцій Збройних сил.

Минулого тижня самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що Захід намагається втягнути його країну у війну в Україні.

7 червня Міноборони Білорусі заявило про початок навчань "з переходу з мирного на воєнний час".

Читайте також: Загроза з півночі: що стоїть за військовими приготуваннями Білорусі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.