МВС Німеччини попередило про загрозу прослуховування чиновників Росією

Неділя, 5 червня 2022, 10:09

Міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер представить доповідь про захист конституції наступного тижня, яка буде сфокусована на загрозі російського шпигунства.

Про це пише Bild, повідомляє "Європейська правда".

"Ми захищаємо себе та діємо. Саме тому ми вислали з російського посольства в Берліні 40 осіб, яких ми могли зарахувати до російських спецслужб", - сказав Фезер.

У приміщенні Бундестагу депутати можуть бачити шпигунську антену на даху російського посольства з вікна з протилежного боку. Тож депутати комітетів із безпеки вже змінили будівлю.

 
На даху російського посольства у Берліні можна побачити широкосмугову антену для ВЧ-діапазону  (на фото у лівому нижньому куті)

Федеральне відомство із захисту конституції звертає увагу політиків та державних службовців на те, що "особливо в особливо важливих районах, таких як урядовий округ у Берліні, ризик прослуховування та небезпека несанкціонованого витоку даних реальні і їх не можна недооцінювати".

Раніше повідомлялося, що міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер готує поїздку до Києва.

Минулого тижня міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце відвідала Україну, ставши другим членом німецького уряду, який приїхав з візитом з початку російської агресії.

Під час відвідування Бородянки та Ірпеня вона запевнила мешканців у наданні допомоги від Німеччини. Вже затверджено 185 млн євро на екстрені заходи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: