Стефанчук у Європарламенті: якщо Україна не отримає статус кандидата, то меседж отримає Путін

Середа, 8 червня 2022, 13:10

Спікер Верховної ради Руслан Стефанчук під час виступу у Європарламенті 8 червня закликав надати Україні статус кандидата на вступ в ЄС, в іншому разі Путін отримає меседж, що може "безкарно йти далі".

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Українцям дуже важливо почути меседж від Європи, що те, що ви робите - це не намарно, і ми бачимо ваше протистояння. Якщо 24 червня (день саміту лідерів ЄС. - Ред.)  ми не отримаємо цей меседж - цей меседж отримає Путін, і він зрозуміє, що тепер він може безкарно йти далі", - сказав Стефанчук.

Він наголосив, що в Україні чітко усвідомлюють, що це "це лише статус кандидата", і готові працювати на європейському треку "швидко і якісно" далі.

"Ми гарантуємо, що ми, отримавши цей імпульс, політичний посил, готові працювати далі. Але готові це зробити швидко і якісно - як ми зробили, заповнивши опитувальник на вступ до ЄС", - сказав спікер.

"Я прошу вас - давайте зробимо все, щоб 24 червня стало переломним днем і нашою спільною перемогою", - додав він.

Як повідомлялося, Європейський парламент у своїй доповіді про вплив агресії РФ на спільну політику безпеки й оборони ЄС, яка має бути затверджена у середу, рекомендуватиме лідерам ЄС надати Україні статус кандидата на членство.

Однак останнім часом з'явилися повідомлення, про те, що Україні пропонують надати лише статус потенційного кандидата, однак це викликало заперечення в Києві, включаючи безпрецедентне звернення українських неурядових організацій до ЄС.

Президент Володимир Зеленський розраховує, що питання щодо статусу кандидата на вступ до Євросоюзу вирішиться для України вже найближчими тижнями.

Читайте також: Бій за кандидата: хто блокує заявку України на членство в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.