Глава МЗС Британії Ліз Трасс побореться за посаду прем'єра

Понеділок, 11 липня 2022, 09:08

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс оголосила, що висувається на посаду лідера Консервативної партії.

Про це повідомляє Sky News, пише "Європейська правда".

Трасс сказала, що "почне знижувати податки з першого дня", якщо стане прем'єр-міністром.

"Я б скасувала підвищення національного страхування, яке відбулося у квітні, переконалася, що ми зберігаємо конкурентоспроможний податок на корпорації, щоб ми могли залучити бізнес та інвестиції в Британію. Я зроблю так, щоб приватний сектор розвивався швидше, ніж державний, з довгостроковим планом зменшити розмір державних витрат та податковий тягар", - сказала вона.

46-річну Трасс давно називали потенційною наступницею Джонсона, і опитування показали її популярність серед членів Консервативної партії.

Трасс була депутатом з 2010 року і почала підніматися по міністерській драбині незабаром після входу в парламент. Вона найдовше безперервно обіймає міністерські посади, була в урядах Девіда Кемерона, Терези Мей і Джонсона.

Секретар МЗС Рехман Чішті також несподівано оголосив про участь у виборах лідера Торі. У результаті станом на зараз 11 консерваторів борються за те, щоб замінити Джонсона на посаді прем'єр-міністра.

Напередодні британські депутати та колишні міністри охорони здоров'я Саджид Джавід і Джеремі Хант, який також очолював МЗС, оголосили про приєднання до перегонів за посаду прем'єра.

Новий міністр фінансів Великої Британії Надхім Захаві, який був призначений на посаду на початку цього тижня, також буде брати участь у виборах нового лідера Консервативної партії.

Міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що вирішив не брати участі у виборах.

Глава британського уряду Борис Джонсон оголосив, що йде у відставку з поста лідера Консервативної партії, але планує залишитися прем’єр-міністром до обрання нового лідера.

Після кількох днів боротьби за посаду Джонсона покинули всі, крім кількох союзників, після того, як останній із серії скандалів похитнув їхню підтримку.

Дивіться нове відео ЄвроПравди: Відставка Бориса Джонсона: наслідки для України. Хто його замінить? Що це змінить?, а також читайте: Борис до жовтня: що змінить для України та чому станеться відставка прем'єра Джонсона

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.