У Польщі затримали громадянина Грузії за перевезення 15 нелегальних мігрантів вглиб ЄС

Вівторок, 12 липня 2022, 11:56

Польські прикордонники затримали громадянина Грузії, який допомагав п’ятнадцяти нелегальним мігрантам потрапити вглиб території ЄС.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявили у прикордонній службі.

Випадок стався ще у п’ятницю 8 липня, але повідомили про нього лише з наступного тижня.

В районі села Судавське, поруч з литовським кордоном, прикордонники зупинили для перевірки VW Transporter на польських номерах. За кермом був 27-річний громадянин Грузії. Як з’ясувалося, він перевозив 15 громадян Іраку, які перед тим зуміли нелегально потрапити з Литви до Польщі. Єдині документи, які були у них з собою - посвідчення з литовського центру для іноземців.

Іракців після усіх необхідних процедур передали литовським колегам, а водія за рішенням суду взяли під варту.

Нагадаємо, влітку-восени 2021 року Литва й Польща потерпали від міграційної кризи, штучно створеної Александром Лукашенком у помсту за їхню позицію щодо репресій в країні. Тоді у Польщі регулярно затримували водіїв, які допомагали нелегальним мігрантам дістатися від кордону вглиб ЄС. 

Обидві країни після цих подій почали будувати паркан на кордоні з Білоруссю, Польща нещодавно закінчила будівництво 186-кілометрової стіни. Потік мігрантів з території Білорусі повністю не припинився і досі. Так, прикордонники повідомляють, що за останню добу перейти кордон з Білорусі до Польщі спробували майже 50 людей, в основному громадяни країн Африки та Індії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: