Польща завершила будівництво паркану на кордоні з Білоруссю

Четвер, 30 червня 2022, 13:44

У Польщі після шести місяців робіт завершили спорудження 5-метрового паркану на кордоні з Білоруссю.

Про це повідомили у прикордонній службі, пише "Європейська правда". 

"25 січня почалося будівництво фізичного бар’єру на держкордоні. Сьогодні роботи завершуються. П’ять місяців інтенсивних робіт і моніторингу. 186,25 км та 49 тис. тонн сталі. Буде безпечно", - зазначили у Twitter прикордонників. 

 У зв’язку з завершенням робіт на місце приїздили прем’єр Польщі Матеуш Моравецький, керівник прикордонної служби та інші посадовці.

Як повідомлялося, з 1 липня втратить чинність розпорядження уряду про заборону перебування в 183 місцевостях на кордоні з Білоруссю, яку запроваджували під час міграційної кризи для спрощення боротьби з перевізниками, які допомагали мігрантам.

Нагадаємо, Литва й Польща влітку-восени 2021 року потерпали від міграційної кризи, штучно створеної Александром Лукашенком. Обидві країни після цих подій почали будувати паркан на кордоні з Білоруссю. 

Останніми місяцями спроби нелегально потрапити у Польщу з Білорусі перестали бути масовими, але продовжуються. Так, протягом 29 червня прикордонники виявили трьох африканців - громадян Гвінеї та Гамбії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.