На приморському півдні Хорватії майже добу намагаються приборкати масштабну пожежу

фото
Четвер, 14 липня 2022, 07:26

На півдні Хорватії в районі міста Шибеник на узбережжі Адріатичного моря намагаються взяти під контроль масштабну лісову пожежу.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Vijesti.

Пожежа почалася близько 11 години ранку 13 липня у зеленій зоні, звідки вогонь завдяки сильному вітру швидко поширився у напрямку прилеглих містечок Водіце, Затон та Расліна. 

 
Фото: Marko Picek / Pixsell

За останніми даними, полум’я знищило близько 20 будинків. Серед населення постраждалих немає, незначні травми отримав один пожежник. 

Надвечір на місце приїхав прем’єр Андрей Пленкович, щоб підтримати пожежні команди і населення. До боротьби з вогнем залучили також армію. 

 
Фото: сторінка футбольного клубу Водіце

Під ніч головні зусилля пожежників зосередилися на тому, щоб стримати вогонь на підступах до міської забудови Водіце, а його просування у напрямку Расліни вдалося зупинити. Мешканці сусіднього містечка Затон залишилися без світла через те, що лінії електропередач пошкоджені вогнем. 

Вранці 14 липня пожежники повідомили, що вогонь вдалося взяти під контроль, неконтрольованого поширення та великих фронтів вже немає. 

Як повідомлялося, в Іспанії, Португалії та на південному заході Франції також борються з сильними лісовими пожежами, яким посприяла суха й аномально спекотна погода. В Іспанії місцями прогнозують до 44°C, а на значній території країни - близько 40°C.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.