У Франції, Іспанії та Португалії сильні лісові пожежі через спеку

фото, відео
Середа, 13 липня 2022, 09:56

У Франції, Іспанії та Португалії сотні людей борються з лісовими пожежами, спричиненими другою хвилею спекотної погоди за останні тижні.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

У Франції кілька днів намагаються взяти під контроль лісові пожежі на південному заході країни, які вже спалили близько 1500 гектарів лісів та спричинили евакуацію тисяч туристів.

"Чотири літаки і велика кількість пожежників мобілізовані із сусідніх департаментів", — заявила місцева влада департаменту Жиронда, який постраждав від пожеж.

Найбільша з двох пожеж у Жиронді сталася довкола міста Ландірас на південь від Бордо, де дороги були закриті та сотні людей евакуйовано, а полум'я вже спалило понад 1000 гектарів.

Інший знаходиться вздовж Атлантичного узбережжя, неподалік від знаменитої "Дюни дю Пілат" — найвищої піщаної дюни в Європі — розташованої в районі затоки Аркашон, куди було евакуйовано 6000 людей з кемпінгів.

Декілька лісових пожеж охопили центральний регіон Португалії у вівторок, що змусило евакуювати сотні місцевих жителів, оскільки пожежники щосили намагалися загасити полум'я в той час, коли країна бореться зі спекотною спекою.

У Португалії через температури вище 40 градусів за Цельсієм на північ від Лісабона відновилися пожежі, які були взяті під контроль минулого тижня.

 

В органах цивільного захисту заявили, що 300 людей було евакуйовано з кількох сіл. У муніципалітеті Лейрія згоріло кілька будинків, через пожежі було закрито три основні автомагістралі.

Багато місцевих жителів скаржаться, що не вистачає пожежних та ресурсів для гасіння пожеж.

За даними органів цивільного захисту, близько 1700 пожежників за підтримки 501 машини гасили 14 активних пожеж по всій країні. Більше половини території країни перебуває у стані "червоної тривоги", найвищого рівня небезпеки.

У сусідній Іспанії щонайменше 1500 гектарів було знищено пожежею на заході країни, через яку евакуювали близько 400 жителів. Влада заявила, що існує високий ризик лісових пожеж у центральному регіоні Кастилії та Леона.

У північно-західній провінції Оренсе було оголошено "червону тривогу", оскільки очікувалося, що температура досягне 42 градусів за Цельсієм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.