Новий уряд Естонії хоче визнати недійсними дозволи на зброю росіян і білорусів

П'ятниця, 15 липня 2022, 17:07

Відповідно до умов коаліційної угоди, новий уряд Естонії планує призупинити дію дозволів на зброю для громадян Росії та Білорусі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Postimees.

Згідно з опублікованою в п’ятницю коаліційною угодою, дозволи на зброю громадян Росії та Білорусі будуть визнані недійсними, а їх подальша видача – припинена.

На початку весни фракції "Вітчизна" та Консервативної народної партії (EKRE) представили законопроєкт того ж змісту, в якому призупинення дії ліцензій на зброю обґрунтовувалася загрозою безпеці Естонії. До позиції політиків приєдналися також Естонський союз власників зброї та Асоціація офіцерів у відставці.

Тоді віцеканцлер з внутрішньої безпеки, правоохоронної діяльності та міграційної політики Міністерства внутрішніх справ Вейко Коммусаар заявив, що призупинення дії ліцензій на зброю, як і раніше, оцінюватиметься в індивідуальному порядку, а також посилався на демократичні підвалини країни.

Нова урядова коаліція Естонії пообіцяла всебічну підтримку Україні

Однак пункт про дозвіл на зброю для громадян РФ та Білорусі включений до чинної коаліційної угоди між Партією реформ, "Вітчизною" та Соціал-демократичною партією.

Нагадаємо, 14 липня прем’єрка Естонії Кая Каллас офіційно проінформувала уряд про рішення піти у відставку, щоб запустити формування нового уряду.

Каллас понад місяць тому запропонувала президенту Алару Карісу відкликати усіх сімох міністрів від Центристської партії та ініціювала перемовини про нову коаліцію. 

За її словами, "останньою краплею" стало те, що коаліційні партнери не підтримали у парламенті заздалегідь погоджений проєкт про переведення початкової освіти на естонську мову. 

Читайте також: Друзів багато, ворог один: як новий уряд Естонії буде підтримувати Україну та протистояти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.