Одна з головних претенденток на посаду Джонсона звинуватила конкурентів у саботажі

П'ятниця, 15 липня 2022, 17:45

Молодша міністерка торговельної політики Великої Британії Пенні Мордонт, яка наразі є однією з фавориток виборів нового глави Консервативної партії, звинуватила своїх конкурентів у намаганні саботувати її кампанію.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Мордонт заявила в інтерв’ю Sky News.

"Люди, вочевидь, хочуть не допустити мого потрапляння у фінал (виборів), бо не хочуть зі мною конкурувати", – сказала вона, натякнувши, що решта кандидатів на посаду лідера консерваторів бояться її конкуренції.

Консерваторка відмовилася говорити, кого саме має на увазі, як і те, про які саме спроби перешкоджати її кампанії йдеться.

"Моя кампанія зосереджена на позитиві, і я в ній говорю про проблеми, які непокоять громадськість. Люди вже непокояться, ще до настання осені, про вартість життя. Я б говорила про переваги мого підходу – не просто перемогти на цих виборах, а й виграти загальні вибори. Тому я не братиму участь у цьому поливанні брудом", – додала Мордонт.

Британські ЗМІ дізналися позицію Джонсона щодо кандидатів на його посаду

Пенні Мордонт, яка раніше не була популярною серед однопартійців, за результатами останнього туру виборів лідера Консервативної партії посіла друге місце після колишнього міністра фінансів Ріші Сунака.

А проте, після цього у ЗМІ почали писати про неоднозначну репутацію Мордонт, яка підтримує використання гомеопатії лікарями, виступає проти заборони куріння і давала неоднозначні коментарі щодо трансперсон.

"Вони (трансперсони) не є біологічними жінками, як я, але закон визнає їхню нову стать, тож усе просто й прямолінійно", – пізніше пояснювала вона, додавши, що не вважає трансжінок рівними жінкам "біологічно".

Нагадаємо, за результатами другого туру голосування за майбутнього лідера Консервативної партії Великої Британії 14 липня серед п’яти кандидатів, які залишаються, перше місце утримує колишній міністр фінансів Ріші Сунак, друге - Пенні Мордонт, третє - Ліз Трасс.

Детальніше про те, хто може стати наступником Джонсона і чи вплине зміна прем'єра на підтримку України, читайте в статті журналіста ЄвроПравди Юрія Онищенка: Після Джонсона: хто стане новим прем'єром Великої Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.