Мельник – німецькому політику, який пропонує "заморозити" війну: засуньте свою голову в морозильник

Вівторок, 19 липня 2022, 21:03

Нещодавно звільнений посол України в Німеччині Андрій Мельник відповів прем’єру німецької землі Саксонія Міхаелю Кречмеру, який виступив за "заморожування" війни в Україні та закликав федеральний уряд змінити політику.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Перепрошую, пане Кречмере, але українці виступають за те, щоб засунути вашу голову в морозильник, щоб охолодити ваші гарячі російські фантазії. Ваше постійне загравання з воєнним злочинцем Путіним огидне", – написав Мельник у Twitter.

Нагадаємо, Кречмер виступив за те, щоб війна в Україні була "заморожена". Він пояснив, що в разі продовження активних бойових дій є ризик втрати економічної сили, необхідної для організації безпеки та збереження конкурентоспроможності.

На його думку, Німеччина повинна зіграти посередницьку роль у конфлікті, разом із Францією, США та іншими країнами. Політик зазначив, що якщо триматися за заяви про необхідність перемоги у війні і наміри ніколи більше не купувати сировину в Росії, то переговорів про припинення вогню не буде.

Як повідомлялося, колишній головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс припускає, що російсько-український конфлікт може завершитися за 4-6 місяців, а "заморожений конфлікт" завершиться подібно до Корейської війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.