Німецький політик хоче "заморозити" війну в Україні

Вівторок, 19 липня 2022, 17:01

Прем’єр-міністр німецької землі Саксонія Міхаель Кречмер прокоментував війну в Україні та закликав федеральний уряд змінити політику.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

"Ми повинні працювати над тим, щоб ця війна була заморожена", - сказав він.

Це не означає, що Україна має відмовлятися від територій, зазначив Кречмер.

За його словами, війна Росії – це несправедливість і злочин, але, на думку політика, треба визнати, що війна кидає весь світ і Європу зокрема в хаос. Якщо так триватиме й далі, є ризик втрати економічної сили, необхідної для організації безпеки та збереження конкурентоспроможності, заявив Кречмер.

На його думку, Німеччина повинна зіграти посередницьку роль у конфлікті, разом із Францією, США та іншими країнами. Політик зазначив, що якщо триматися за заяви про необхідність перемоги у війні і наміри ніколи більше не купувати сировину в Росії, то переговорів про припинення вогню не буде.

"Я твердо переконаний, що ці поставки сировини нам потрібні. По-друге, я вважаю, що ми повинні разом спробувати (...) вплинути на президента Росії, а також переконати Україну, що ми всі разом маємо заморозити цей конфлікт" - заявив Кречмер.

Нагадаємо, прем’єр Британії Борис Джонсон застеріг партнерів від будь-яких поступок Росії, стверджуючи, що вони здатні привести до катастрофи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.