Зеленський анонсував створення в Україні свого Коледжу Європи для підготовки європосадовців

Четвер, 28 липня 2022, 16:46

Президент України Володимир Зеленський анонсував створення в Україні свого Коледжу Європи - вищого навчального закладу за зразком Коледжів у Бельгії та Польщі, де готуватимуть до роботи в інституціях Євросоюзу.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив під час виступу у Верховній Раді 28 липня. 

"Для мене честь оголосити зараз про ще один дуже важливий крок. Європейський Союз має Коледж Європи в Брюгге (Бельгія) і в Натоліні (Варшава). Це одні із найповажніших закладів післядипломної освіти, які готують фахівців для роботи в інституціях ЄС і в державах-членах. Ми створюємо в Україні наш Коледж Європи", - заявив Зеленський, зазначивши, що Україна вже підписала відповідний меморандум з Коледжем Європи у Натоліні.

За його словами, ініціативу почнуть реалізовувати з відкриття факультету євроінтеграції в "одному з українських університетів", а далі український Коледж Європи має повноцінно відкритися у рамках майбутнього Президентського університету. 

Президент заявив, що створення українського Коледжу Європи "триватиме недовго" і що Україна довела спроможність рухатися до своїх цілей швидше, ніж очікується.

"Цей Коледж стане не лише фаховою основою для європейської політики України як члена ЄС, а й нашим внеском у розвиток європейських інституцій", - зазначив Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, президент Литви Гітанас Науседа, який перебуває з візитом у Києві, під час цього засідання в Раді вручив президенту України Володимиру Зеленському найвищу нагороду Литви - Орден Вітовта Великого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: