Джонсон обіцяє, що не буде робити кардинальних змін, поки лишатиметься прем’єром

Четвер, 7 липня 2022, 20:13

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у четвер провів засідання уряду, на якому пообіцяв не ухвалювати кардинальних рішень і не змінювати принципово політику в останні тижні перебування на посаді.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Під час засідання уряду Джонсон запевнив, що кабмін не буде ухвалювати принципово нових політик або "вдаватися до значних змін курсу", а натомість зосередиться на "виконанні плану, за який уряд і було обрано".

"Зараз пріоритетним буде завершення втілення обіцянок партійної програми й гарантування того, що уряд перебуває на боці громадськості, вирішує питання вартості енергії, транспорту й житла та всього іншого, що для неї важливе", – сказав Джонсон.

Також британський прем’єр поінформував урядовців про телефонну розмову із президентом України Володимиром Зеленським, у якій запевнив його, що Лондон продовжить робити "все у своїх силах, щоб підтримувати їхню боротьбу".

Джонсон – Зеленському: "Ви герой, всі вас люблять"

Нагадаємо, глава британського уряду Борис Джонсон оголосив у четвер, що йде у відставку з поста лідера Консервативної партії, але планує залишитися прем’єр-міністром до обрання нового лідера.

Міністр оборони Британії Бен Воллес є явним фаворитом серед членів Консервативної партії на роль наступного прем’єр-міністра. 

Після кількох днів боротьби за посаду Джонсона покинули всі, крім кількох союзників, після того, як останній із серії скандалів похитнув їхню підтримку.

Причиною невдоволення Консервативної партії стали неправдиві заяви Даунінг-стріт щодо колишнього заступника парламентського організатора Кріса Пінчера, якого звинувачують у домаганнях до двох колег. 

Борис Джонсон від початку повномасштабного вторгнення Росії активно підтримує Україну.

Дивіться нове відео ЄвроПравди: Відставка Бориса Джонсона: наслідки для України. Хто його замінить? Що це змінить?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: