Швеція стала найбільшим нетто-експортером електроенергії в Європі

Четвер, 11 серпня 2022, 10:57

Швеція обійшла Францію як найбільший нетто-експортер електроенергії в Європі в першій половині цього року.

Про це повідомляє "Європейська правда".

За даними енергетичної аналітичної платформи EnAppSys, Швеція експортувала 16 ТВт-год протягом перших шести місяців 2022 року.  При цьому більша частина шведської електроенергії надходить до Фінляндії (7 ТВт-год) і Данії (4 ТВт-год).

Зазвичай Франція експортує більше електроенергії, ніж імпортує, але структурні проблеми з її ядерним сектором призвели до того, що їй довелося отримувати значні обсяги електроенергії з інших країн у першій половині 2022 року, тому експорт із Франції скоротився вдвічі порівняно з попереднім півріччям.

Другим найбільшим нетто-експортером за цей період була Німеччина з 15,4 ТВт-год, що вдвічі перевищує рівень попереднього півріччя 2021 року. Болгарія опинилася на третьому місці з 6,6 ТВт-год.

Італія залишалася найбільшим нетто-імпортером протягом перших шести місяців 2022 року, отримавши 22 ТВт-год з-за меж країни, з яких 9,6 ТВт-год надійшло зі Швейцарії та 6,7 ТВт-год із Франції.

Нагадаємо, у серпні в Франції послабили вимоги до роботи п’ятьох АЕС через сильну спеку.

Тим часом канцлер Німеччини Олаф Шольц підтримав продовження терміну експлуатації німецьких АЕС, оскільки скорочення потоків газу з Росії підвищує перспективу енергетичної кризи взимку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: