ФБР шукало документи щодо ядерної зброї у маєтку Трампа - ЗМІ

П'ятниця, 12 серпня 2022, 11:28

Агенти ФБР шукали документи, що стосуються ядерної зброї, коли вони здійснили обшук у маєтку колишнього президента США Дональда Трампа у Флориді цього тижня. 

Про це повідомило видання Washington Post у четвер, пише "Європейська правда".

Утім, не відомо, чи були такі документи знайдені під час обшуків, пише видання. Також не відомо, чи стосувалась документація зброї, що належить Сполученим Штатам, чи іншій країні. 

У четвер міністерство юстиції США попросило суддю оприлюднити ордер, який санкціонував обшук ФБР у Мар-а-Лаго, після того, як Трамп назвав обшук політичною відплатою. Тож незабаром громадськість зможе дізнатися більше про те, що шукали агенти під час безпрецедентного обшуку в будинку колишнього президента.

Експерти кажуть, що матеріали  про ядерну зброю зазвичай доступні невеликій кількості урядовців. Оприлюднення подробиць про американську зброю може стати цінною інформацією для розвідки ворогів, які прагнуть створити способи протидії цим системам.

Водночас інші країни можуть розглядати розкриття своїх ядерних секретів як загрозу, вважають експерти.

Агенти ФБР обшукали маєток Трампа в Мар-а-Лаго у Флориді в рамках розслідування щодо вилучення ним секретних документів з Білого дому. 

Трамп стверджує, що вже ухвалив рішення брати участь у президентських виборах 2024 року, але поки не знає, коли саме оголосить про початок кампанії.

Читайте також: Трамп готується до реваншу: що зможе завадити експрезиденту повернутися у Білий дім

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.