Глава МЗС Естонії не згоден з Шольцом: це війна всіх росіян, не лише Путіна

П'ятниця, 12 серпня 2022, 14:52

Глава МЗС Естонії не згодний з позицією канцлера Німеччини Олафа Шольца, який  виступив проти заборони в’їзду в ЄС для росіян.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал ERR.

"Я не поділяю підхід, коли ми говоримо про "звичайних" російських громадян і відокремлюємо їх від Путіна. Ця війна ведеться Російською Федерацією як державою. Немає сумніву, що російські громадяни своєю пасивністю несуть за неї моральну відповідальність" - заявив Рейнсалу.

Саме тому, за його словами, Євросоюз повинен запровадити ще й такі санкції, щоб російські громадяни не могли їздити до Європи.

Він зазначив, що переконуватиме колег запровадити таку заборону з моральної точки зору.

"Абсолютно морально неприйнятним є те, що ми дозволяємо сотням тисяч російських громадян їздити в туристичні поїздки, в той час як в Україні дітей розносять на шматки ракетами, буквально оплачених грошима цих самих російських громадян" заявив Рейнсалу.

Шольц у четвер заявив, що це Путін веде війну в Україні і тому він проти загальної заборони в'їзду росіян до ЄС.

Нагадаємо, уряд Естонії 11 серпня оголосив, що за тиждень не пускатиме росіян із виданими Естонією шенгенськими візами за кількома винятками.

Прем’єрка Естонії Кая Каллас закликала зупинити видачу туристичних віз росіянам на поїздки до ЄС. Вона наголосила, що відвідування Європи – це привілей, а не право людини.

Міністр закордонних справ головуючої в Раді Європейського Союзу Чехії Ян Ліпавський в середу підтримав повну заборону на видачу шенгенських віз для громадян Росії, яку раніше запропонували деякі країни ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: