Розслідування ФБР може обернутися для Трампа ув’язненням – Politico

П'ятниця, 12 серпня 2022, 22:23

Федеральне бюро розслідувань перевіряє дії 45-го президента США Дональда Трампа на предмет порушення закону про шпигунство та інших правопорушень, що загрожує йому штрафом або ув’язненням.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico, в розпорядженні якого опинився ордер на обшук маєтку Трампа.

Згідно з ним, федеральні правоохоронні органи підозрюють Трампа у вилученні або руйнуванні документів, перешкоджанні розслідуванню і порушенні закону про шпигунство.

"Засудження за цими статтями може обернутися ув’язненням або штрафом", – зазначає Politico і додає, що ордер свідчить про "надзвичайну загрозу національній безпеці, яку, на думку федерального розслідування, становлять загублені документи".

Представник Трампа Тейлор Будовіч заявив, що дії ФБР були "не просто безпрецедентними, а й непотрібними – а тепер вони поширюють брехню й натяки, аби відкинути той факт, що влада ополчилась проти свого головного політичного опонента".

Нагадаємо, агенти ФБР обшукали маєток Трампа в Мар-а-Лаго у Флориді в рамках розслідування щодо вилучення ним секретних документів з Білого дому. Як раніше повідомили ЗМІ, під час обшуків у колишнього президента виявили 11 пакетів конфіденційних документів.

Трамп стверджує, що вже ухвалив рішення брати участь у президентських виборах 2024 року, але поки не знає, коли саме оголосить про початок кампанії.

Читайте також: Трамп готується до реваншу: що зможе завадити експрезиденту повернутися у Білий дім.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.